1/4 от младите британци не вдигат на непознат номер от страх 17 септември, 2024

Британско проучване показва, че почти една четвърт (23%) от 18 до 34-годишните поданици на краля казват, че НИКОГА не отговарят на обаждания, като повече от половината (56%) приемат, че „неочаквано“ обаждане означава лоша новина. Социалните медии (48%) и гласовите съобщения (37%) са предпочитани от младите хора на Острова - все пак половината (53%) биха се обидили, ако техен приятел или семейство не им се обади по телефона, за да съобщи радостни новини, като напр. годеж или ново бебе.

Избягването на измамни обаждания е най-честата причина да не отговаряте на телефона. Но новината си струва да бъде споделена, тъй като шест от десет (64%) жени смятат, че „общ чат“ си заслужава телефонно обаждане в сравнение с 53% от мъжете.

Израстването в епохата на социалните медии накара по-младото поколение да се откаже от гласовите повиквания за сметка на други начини за комуникация с приятели и семейство - все повече избирайки да общуват чрез социални медии (48%) и гласови съобщения (37%) пред традиционните телефонни разговори.

Едва 11% от тези на възраст над 55 години биха избрали социални медии. По-младото поколение също предпочита текстови съобщения пред традиционните телефонни разговори.

На въпроса защо не отговарят на входящо обаждане, причина номер едно за британците е загрижеността за спам или измамници. Средно почти две трети (63%) признават, че неприятните обаждания са ги накарали да избягват вдигането на телефона. Втората най-популярна причина за неотговаряне на телефона е „първо да искам да разбера кой е човекът“, като половината британци (50%) посочват това като причина - което показва колко предпазливи са сега към непознати номера. Напрегнатият начин на живот също е ограничил телефонните разговори, като „да си зает“ (24%) и да не искаш да бъдеш прекъсван (23%) са третата и четвъртата най-популярна причина да не отговаряш на обаждане.

Радио Витоша - Следвай музиката! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини

Червеното е цветът на есента в кампанията „Облечи живота си с нещо безценно“ - Партньорска публикация преди 7 часа

Гуен Стефани пуска сингъл и обяви датата на издаване на нов албум преди 9 часа

Фарел Уилямс заклейми колегите си, които агитират за изборите преди 11 часа

След Тейлър Суифт и Били Айлиш агититра за изборите в САЩ преди 28 часа

Чарли Пут се ожени за близка приятелка от детството преди 31 часа

Обвиняват Майли, че е плагиатствала от песен на Бруно Марс преди 35 часа

1/4 от младите британци не вдигат на непознат номер от страх преди 2 дни

Шакира не обича да я снимат под полата преди 2 дни

Diddy е арестуван от федерални агенти преди 2 дни

DARA пусна видео на „Крадец на мечти“ преди 3 дни

Сериалът "Шогун“ спечели голямата награда "Еми" за най-добър драматичен сериал преди 3 дни

Джъстин Тимбърлейк за шофирането в пияно състояние: „Това е грешка, която допуснах“ преди 3 дни