Diddy е арестуван от федерални агенти 17 септември, 2024

Шон "Diddy" Комбс е задържан във федерален арест в Ню Йорк на фона на продължаващото криминално разследване на многобройните обвинения срещу него. Според TMZ музикалният магнат е бил арестуван от вътрешната сигурност в хотел в Мидтаун. Арестът бил насрочен за вторник, но федералните решили да го изместят ден по-рано. В изявление американският прокурор за южния окръг на Ню Йорк Деймиън Уилямс обяви, че Комбс е арестуван след обвинение, което още не е официално оповестено.

„По-рано тази вечер федерални агенти арестуваха Шон Комбс въз основа на запечатано обвинение, внесено от южния окръг на Ню Йорк“, каза Уилямс. „Очакваме да пристъпим към разпечатването на обвинителния акт сутринта и тогава ще имаме какво да кажем още.“

Комбс е отведен в полевия офис на ФБР в Манхатън, докато агенти са претърсили хотелската му стая. Арестът му идва няколко месеца след като домовете му в Лос Анджелис и Маями бяха претърсени от федерални агенти. Акциите бяха част от разследването на вътрешната сигурност на предполагаем трафик на хора и сексуално посегателство, пред които е изправен основателят на Bad Boy през последните няколко месеца.

„Ние сме разочаровани от решението да продължи, според нас, несправедливото преследване на г-н Комбс от прокуратурата на САЩ“, каза адвокатът на Diddy Марк Агнифило пред TMZ. „Шон „Diddy“ Комбс е музикална икона, предприемач, който сам се е изградил, любящ семеен мъж и доказан филантроп. Той е несъвършен човек, но не е престъпник“, продължи Агнифило. „Г-н Комбс оказа съдействие на това разследване и той доброволно се премести в Ню Йорк миналата седмица в очакване на тези обвинения. Това са действия на невинен човек, който няма какво да крие и очаква с нетърпение да изчисти името си в съда."

Комбс загуби 100 милиона долара, след като не успя да оспори сексуални обвинения от мъж от Мичиган, който го съди. Според The ​​Guardian Дерик Лий Кардело-Смит твърди, че музикантът го е упоил и го е нападнал сексуално на парти в Детройт през 1997 г. В съдебно заседание Кардело-Смит, който в момента е в затвора, каза, че Комбс му е предложил 2,3 милиона долара, за да уреди въпроса, но не искал да признае обвиненията си в съда. Кардело-Смит отказа и продължи делото.

Радио Витоша - Следвай музиката! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини

Червеното е цветът на есента в кампанията „Облечи живота си с нещо безценно“ - Партньорска публикация преди 7 часа

Гуен Стефани пуска сингъл и обяви датата на издаване на нов албум преди 9 часа

Фарел Уилямс заклейми колегите си, които агитират за изборите преди 11 часа

След Тейлър Суифт и Били Айлиш агититра за изборите в САЩ преди 28 часа

Чарли Пут се ожени за близка приятелка от детството преди 31 часа

Обвиняват Майли, че е плагиатствала от песен на Бруно Марс преди 35 часа

1/4 от младите британци не вдигат на непознат номер от страх преди 2 дни

Шакира не обича да я снимат под полата преди 2 дни

Diddy е арестуван от федерални агенти преди 2 дни

DARA пусна видео на „Крадец на мечти“ преди 3 дни

Сериалът "Шогун“ спечели голямата награда "Еми" за най-добър драматичен сериал преди 3 дни

Джъстин Тимбърлейк за шофирането в пияно състояние: „Това е грешка, която допуснах“ преди 3 дни