Сериалът "Шогун“ спечели голямата награда "Еми" за най-добър драматичен сериал 16 септември, 2024

Сериалът "Шогун“ спечели голямата награда "Еми" за най-добър драматичен сериал и постави рекорд за най-много награди „Еми“ за един сезон с 18 приза. С ролите си в "Шогун" Хироюки Санада и Ана Саваи спечелиха наградите за най-добър актьор и актриса в драматичен сериал, с което станаха първите японски актьори, печелили в тези категории.

"Мечката" спечели в три от четирите комедийни категории на наградите "Еми", но Джийн Смарт спечели третата си награда за ролята си на комедиантка в "Хитринки". Джереми Алън Уайт и Ебон Мос-Бахрах спечелиха за втори пореден път награди "Еми" за най-добър комедиен актьор и поддържащ актьор. И двамата получиха същите награди на предишните "Еми", които се проведоха през януари, след като стачка в Холивуд попречи на нормалното им провеждане. 

Черната комедия "Baby Reindeer" спечели големи победи при лимитираните сериали - включително за най-добър актьор и най-добър сценарий за създателя и звездата на сериала Ричард Гад, за най-добра поддържаща актриса за Джесика Гънинг, както и най-добър лимитиран сериал.

След две награди "Оскар", Джоди Фостър спечели първата си награда "Еми" за най-добра актриса в лимитиран сериал, за ролята си в "Истински детектив: Тъмната страна". 

Радио Витоша - Следвай музиката!

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини