Брайън Мей разкри, че миналата седмица е претърпял инсулт 04 септември, 2024

Легендарният китарист на Queen Брайън Мей разкри, че миналата седмица е претърпял инсулт, в резултат на който временно не може да използва лявата си ръка. 77-годишният музикант направи видеообръщение към феновете си в Instagram, в което сподели новината.

„Тук съм, за да ви съобщя някои добри новини - добрата новина е, че мога да свиря на китара след събитията от последните няколко дни“, каза Мей. „Казвам това, защото имаше известни съмнения, тъй като онази малка здравословна засечка, за която споменах, се случи преди около седмица и това беше лек инсулт. Трябва да кажа, че беше малко страшно“, добави музикантът.

Мей изглеждаше в добро настроение в клипа, като добави, че не му е позволено да шофира или да се качва на самолет, тъй като това рискува да повиши сърдечния му ритъм. Китаристът и преди е имал здравословни пристъпи в миналото, включително сърдечен удар. Той каза на феновете си, че е „много близо до смъртта“, след като беше откаран в болница през май 2020 г. Лекарите откриха, че три от артериите му са били блокирани. 

Радио Витоша - Следвай музиката! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини