Екипът на Кейти Пери отговори за окепазяването на дюните на Ибиса 16 август, 2024

Екипът на Кейти Пери отговори на твърдението на испанското правителство, че музикалният видеоклип към новия сингъл на изпълнителката "Lifetimes" е заснет върху "екологично чувствителни пясъчни дюни без разрешение". New York Post съобщи, че хитмейкърката е заснела последния си шедьовър на остров Форментера, който е защитена природна зона.

Лейбълът на певицата, Capital Records, първи отговори на полицейското разследване, като увери, че са осигурили "всички необходими разрешения за видеото" преди пускането му. Говорител каза на The Post, че е имало само една грешна стъпка по време на снимките, но на екипа е казано да продължи въпреки това.

„Тогава научихме, че едно разрешително е в процес на одобрение, но ни беше дадено устно разрешение да продължим. Нашият местен екип на 22 юли кандидатства за разрешение за това конкретно място в Генерална дирекция за крайбрежието и бреговата линия. Ние се придържахме към всички регулации, свързани със заснемането в тази зона, и имахме най-голямо уважение към това място и длъжностните лица, натоварени да го защитават."

След като се твърди, че всички законни изисквания са били изрядни, музикалният видеоклип е заснет на 27 юли. След това, няколко седмици по-късно, „отделът по околната среда на Балеарските острови“ твърди, че продуцентската компания, която стои зад проекта, всъщност не е получила разрешение да снима върху дюните. Отделът увери, че инцидентът не е "престъпление срещу околната среда, а по-скоро нарушение". 

Самата Пери все още не е говорила публично за това нарушение, тъй като се готви да издаде дългоочаквания си албум.

Радио Витоша - Следвай музиката! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини