Ellie Goulding издава нов албум 20 октомври, 2022

Ellie Goulding разкри детайли за дългоочаквания си пети албум. Той ще носи заглавието “Higher Than Heaven” и ще излезе на 3 февруари 2023 г. Заедно с анонса Ellie сподели и третия сингъл от колекцията, озаглавен "Let It Die". 

Обявяването на “Higher Than Heaven” дойде малко след премиерата на синглите "Easy Lover" и "All By Myself" в колаборация с Alok и Sigala, които държаха феновете в очакване на този нов етап в музиката на Ellie. В албума участват някои от най-добрите автори и продуценти: Greg Kurstin (Sia, Maggie Rogers, Elton John), Jessie Shatkin (Charli XCX, Years & Years), Koz (Sam Ryder, Madonna, Dua Lipa) и Andrew Wells (Halsey, Yungblud). 

“Higher Than Heaven” ще бъде изпълнен със заразителни хитове, в които централно място заемат характерните вокали на Ellie, а продукцията е поп музика в най-добрия ѝ вид с въздействащи бас линии и еуфорични мелодии.

музика, ели

Снимка от Animato Music / Universal Music Group

„През последните две години в студиото определено преобладаваше мрачно настроение. Всеки един от нас преминаваше през различни емоции, но никой не искаше да стои и да се терзае за поредната провалена връзка и драма. Така се роди “Higher Than Heaven”. Този албум разказва за чувството да бъдеш страстно влюбен. Усещането е почти изкуствено, нереално и има потенциал за разруха", споделя Ellie за предстоящата музикална колекция.

Този месец се навършват и 10 години от премиерата на втория албум на Goulding - “Halcyon”, който се изкачи на 1-во място в британската класация и остана в топ 100 повече от две години. За да отбележи годишнината, изпълнителката изненада феновете си със специално дигитално издание на проекта в две части, озаглавено “Halcyon Nights”. В първата е оригиналният траклист, а втората се състои от бонус парчета от периода на “Halcyon”, включително шест песни, които никога досега не са били достъпни за стрийминг.

Досега Ellie е завоювала две награди BRIT, както и номинации за “Грами” и "Златен глобус". С над 50 милиона последователи в социалните си платформи, тя печели и Диамантения плакет за многомилионните си абонати в YouTube, където песните ѝ начисляват над 5 милиарда гледания.

Наред с невероятната си музикална кариера, тя е и дългогодишен активист и филантроп, който използва платформата си, за да ангажира младите хора с проблемите в света днес. През 2017 г. Goulding получи наградата New Voices на ООН и като признание за нейната отдаденост стана посланик на ООН за околната среда. По-рано тази година Goulding беше избрана за тазгодишния носител на наградата TIME100 Impact Award, а скоро след това обяви, че е и представител на организацията за защита на дивата природата WWF (World Wide Fund for Nature).

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини

Вижте защо Гуинет Поутроул реши да се завърне към киното преди 46 часа

139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия преди 46 часа

Хоакин Финикс, Лейди Гага и режисьорът Тод Филипс са във Венеция за "Жокера: Лудост за двама" преди 2 дни

Кейти Пери нарече бившите мъже в живота си „нарцисисти“ преди 2 дни

The Weeknd е готов с последната глава от своята музикална трилогия преди 2 дни

Кампанията “Не сте сами” се завръща в училищата след активно лято преди 3 дни

Брайън Мей разкри, че миналата седмица е претърпял инсулт преди 3 дни

Тим Бъртън беше удостоен със звезда на алеята на славата преди 3 дни

Адел разкри защо феновете няма да я виждат „невероятно дълго време“ преди 3 дни

“Tриумф” с Мария Бакалова е българското предложение за Оскар преди 4 дни

Дългоочакваното сътрудничество на LL COOL J с Eminem е факт преди 4 дни

Lady Gaga изгледа с одобрение старо видео, в което Сабрина Карпентър пее нейна песен преди 4 дни