Ед Шийрън е най-излъчвания изпълнител по радиата в световен мащаб 02 Февруари, 2022

Ед Шийрън е обявен за най-излъчвания изпълнител по радиата в световен мащаб. Хитовете на 30-годишния носител на Грами получиха впечатляващите 4,3 милиона пускания в ефира през последните 12 месеца.

Ед Шийрън звучеше по радиата през празничния период с дуета му с Елтън Джон 'Merry Christmas', а благотворителната версия на LadBaby на песента, наречена „Sausage Rolls For Everyone“, оглави официалната класация на Обединеното кралство. Dua Lipa осигури само 100 000 излъчвания по-малко от хитмейкъра на 'Bad Habits' за 12 месеца, докато The Weeknd се класира на трето място с три милиона.

Данните от Viberate, който анализира 24 000 радиостанции в 150 държави, постави Queen на четвърто място с 2,9 милиона, следвани от 2,8 милиона пускания на Maroon 5.

През 2021 г. рок легендите Queen бяха на върха на ефира. Барабанистът на групата Роджър Тейлър, цитиран от The Sun, казва: „Изпитвам голяма радост от факта, че все още има ужасно много любов към нас. Постоянно ме изненадва.”

А китаристът Брайън Мей, по-рано каза, че дължи дълголетието на бившата звезда от "American Idol" Адам Ламбърт, който пее на мястото на Фреди Меркюри.

Той каза: „По никакъв начин не имитира Фреди, но той е това парче от пъзела. Той е толкова добър в интерпретациите си и това е просто смразяващо."

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини